måndag 7 maj 2012

GI middagstipset:

Att komma på idéer för vad middagen ska bestå av kan vara riktigt jobbigt och knepigt ibland. Själv är jag den typen som kan stå och välja fram och tillbaka i timmar. Ett hett tips är att skriva ner, på söndagskvällen, hur matschemat för kommande vecka ska se ut. Dels gör det så att lite av det småätandet försvinner eftersom du vet vad och när du ska äta, och du sparar en massa tid och stress. Hur bra som helst!
Denna mumsiga krovgryta passar perfekt för alla. Är det du och din sambo, kanske hela familjen eller bara dig själv att lyxa till det för. Här kommer grytan på ett mer GI recept. Lite hälsosammare, lite godare. Num.,
Hacka 1/2 gul lök och 1/2 röd paprika och fräs i stekpannan på full värme. Tillsätt sedan den skivade korven, godast med choritzo, i lök/paprika blandningen. När korven fått lite färg så sänker du värmen och kryddar med curry och sambal oelek efter smak. Häll lite vatten i pannan, smula ner en köttbuljong och klicka i 1,5 dl grekisk yoghurt. Rör om. Krydda igen med curry och sambal, om det behövs, tills du får den smak du vill ha. Servera med ruccola sallad och ett nyttigt rågknäcke samt toppa med 1-2 nypor krossat linfrön.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar