Hej på er! Nyttiga och goda muffins som smakar (karde)mumma tänkte jag dela med mig till er. Sådana muffins som ni kan äta till frukost (istället för bröd), mellanmål innan och efter träning. Perfekt som ett återhämtningsmål tillsammans med ett glas mjölk då du får i dig nyttiga fetter, liten del kolhydrater, protein och en sötma från äppeljuicen och frukten. Alltså inget socker!
Äppel- och bananmuffins. ca 12-15 stycken:
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda sedan 3 dl fullkornsmjöl och 3 dl rågsikt i en bunke (fungerar även med andra mjölsorter om du vill ha det). Tillsätt 1/2 dl krossade linfrön, 1/2 dl solrosfrön, 2 tsk bakpulver, 1 tsk kanel, 2 krm salt och 1/2 dl grovt hackade nötter (du kan blanda olika naturella nötter, ex: Valnötter, mandlar, paranötter mm). Blanda ner 1 urkärnat och fint tärnat äpple, 2 gaffelmosade bananer, 2 dl konc. äppeljuice (gärna kiviks), 2 ägg och en 1/2 dl "nyttig" olja. Fördela smeten i normalstora muffinsformar på en plåt och grädda mitt i ugnen ca 20 min. Hoppas det smakar. Vill du tillsätta något extra i muffinsarna så går det bra, ex. havrekli eller fröer. Dock inte i förstor mängd. KramKram
Äppel- och bananmuffins. ca 12-15 stycken:
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda sedan 3 dl fullkornsmjöl och 3 dl rågsikt i en bunke (fungerar även med andra mjölsorter om du vill ha det). Tillsätt 1/2 dl krossade linfrön, 1/2 dl solrosfrön, 2 tsk bakpulver, 1 tsk kanel, 2 krm salt och 1/2 dl grovt hackade nötter (du kan blanda olika naturella nötter, ex: Valnötter, mandlar, paranötter mm). Blanda ner 1 urkärnat och fint tärnat äpple, 2 gaffelmosade bananer, 2 dl konc. äppeljuice (gärna kiviks), 2 ägg och en 1/2 dl "nyttig" olja. Fördela smeten i normalstora muffinsformar på en plåt och grädda mitt i ugnen ca 20 min. Hoppas det smakar. Vill du tillsätta något extra i muffinsarna så går det bra, ex. havrekli eller fröer. Dock inte i förstor mängd. KramKram
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar