2 dl havregryn, 5 dl rågsikt, 2 msk krossade linfrön, 1 msk russin, 2 msk hackade nötter (mandlar-, pecan-, hassel-, nötter just du gillar) 4-5 dl naturell yoghurt, 1 äpple och en nypa havssalt.
En gym- och fotbollsledig dag, för att få lite återhämtning och möjlighet till annat smått och gott. Tänkte ge er brödälskare lite inspiration till ett sundare val. Nämligen saftiga och nyttiga frukost/mellanmåls bullar som passar alla. En mindre mängd kolhydrater, innehåller nyttiga fetter och protein.
Börja med att sätta på ugnen på 175 grader, blanda sedan alla torra ingredienser i en bunke. Rör sedan ner yoghurten och det rivna äpplet. Rör om noga. Min deg var lite kletig så det var svårt att forma bullarna, men jag la bara mellanstora klickar deg på bakplåtspapperet och lät dom forma sig själva. Lite mer charm över bullarna! Sedan in med dom i ugnen tills dom får en mellanbrun färg på ytan. ca. 20-25 min. Hoppas det smakar!
P.S. Skriv gärna en kommentar eller något annat om ni testar att göra dessa bullar och säg vad ni tycker. Kram
En gym- och fotbollsledig dag, för att få lite återhämtning och möjlighet till annat smått och gott. Tänkte ge er brödälskare lite inspiration till ett sundare val. Nämligen saftiga och nyttiga frukost/mellanmåls bullar som passar alla. En mindre mängd kolhydrater, innehåller nyttiga fetter och protein.
Börja med att sätta på ugnen på 175 grader, blanda sedan alla torra ingredienser i en bunke. Rör sedan ner yoghurten och det rivna äpplet. Rör om noga. Min deg var lite kletig så det var svårt att forma bullarna, men jag la bara mellanstora klickar deg på bakplåtspapperet och lät dom forma sig själva. Lite mer charm över bullarna! Sedan in med dom i ugnen tills dom får en mellanbrun färg på ytan. ca. 20-25 min. Hoppas det smakar!
P.S. Skriv gärna en kommentar eller något annat om ni testar att göra dessa bullar och säg vad ni tycker. Kram
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar