Jag har alltid sagt att grytor är bland det godaste man kan lyxa till det med såhär en vardagskväll, och just nu är jag väldigt inne på kyckling i olika kryddorsmaker. Så simpelt och så gott tillsammans med en ruggig sallad med sprudlande färger av antioxidanter.
,.du kan variera i massor. Exempelvis kyckling med bacon/svamp/lök/curry/nötter/mango. ah i princip allt och det bästa av allt är att vad du än väljer så smakar det utsökt.
,.du kan variera i massor. Exempelvis kyckling med bacon/svamp/lök/curry/nötter/mango. ah i princip allt och det bästa av allt är att vad du än väljer så smakar det utsökt.
Gryta: Hacka 3 gula lökar och skär 400 g bacon i små bitar. Stek 4 strimlade kyckling filéer, löken, baconen & 500 g svamp i olivolja i en stor kastrull ca 15 minuter. Tillsätt sedan 2-4 enbär, 2 tsk timjan. Häll i 2 1/2 dl grädde & låt alltsammans puttra ytterligare 15 minuter. Rör ner 4 dl creme fraiche några minuter innan servering, smaka sedan av med salt, peppar, lite mer timjan och rör ner 4-5 msk lingon.
Sallad: Lägg en bädd av rucolasallad och bladspenat i en fin sallads skål. Hacka tomat, avokado, äpple, färsk mango i små bitar, strimla gul paprika och varva dessa i olika lager över salladsbädden. Toppa sedan med färska/upptinade hallon. Vilken färgbomd!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar