onsdag 6 juni 2012

BAKA BANAN&PARANÖT BRÖD.

Efter att jag bloggat om mina olika bröd/ muffins så är det många som givit mig bra respons, vilket jag tycker är hur härligt som helst. Så jag är bara tvungen att testa mig på ett nytt recept med hjälp av dessa älskade, gula och mogna bananer. Kan avslöja att det var helt underbart gott. yammie bread!
., saftiga & mogna bananer gör brödet gudomligt fylligt.
Sätt ugnen på 200 grader. Börja med att mosa  2 st bananer och hacka 1 dl nötter(para-/valnötter/mandlar). Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Dvs 4 dl dinkelsikt, 1 dl vetegroddar, 1/2 fiberhusk, 2 tsk bikarbonat, 1/2 tsk salt, lite kanel, 2 msk linfrön. Tillsätt sedan 250 g kvarg, 1/2 dl honung, nötterna & bananerna. Häll ner smeten i en smord, avlång brödform, grädda i nedre delen av ugnen i ca 60 minuter. Pensla brödets yta lite lätt med vatten då och då, för att det inte ska brännas vid.
., längtar redan till morgondagens frukostmacka. Har ni något favvo bröd som ni bara älskar? Tipsa mig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar