Det finns ingen godare fisk än just lax, och det bästa är att du kan laga den på en massa olika sätt. Jag bara älskar ugnsbakad lax, kall-/varmrökt lax, gravad lax numnum.
Sätt ugnen på 225 grader. Skär laxen i 4 portionsbitar och salta/peppra. Pensla ovansidan med smör&rapsolja och doppa nötterna. Blanda grädde, citron, vitlök och ost i en ugnssäker form. Lägg sedan i fisken. Grädda i mitten av ugnen i ca 10-15 minuter. Under tiden laxen gräddas så hyvlar du spuashen i tagliatellestrimlor. Lägg dom i ett durkslag och häll över kokande vatten. Strö över riven ost och granera med citron.
Astaxantin det rosa pigmentet i lax och skaldjur. En kraftfull antioxidant som ökar fettförbränningen och dämpar inflammatoriska processer i kroppen som kan leda till övervikt.
600 g skinn-& benfri laxfile, 1 tsk salt, 1 krm svartpeppar, arla smör&rapsolja till pensling, 1 dl hasselnötter, 2 1/2 dl vispgrädde, 1/2 st rivet skal och saft av citron, 2 st vitlöksklyftor, 1 dl smakrik riven ost, 2 st squash.
Sätt ugnen på 225 grader. Skär laxen i 4 portionsbitar och salta/peppra. Pensla ovansidan med smör&rapsolja och doppa nötterna. Blanda grädde, citron, vitlök och ost i en ugnssäker form. Lägg sedan i fisken. Grädda i mitten av ugnen i ca 10-15 minuter. Under tiden laxen gräddas så hyvlar du spuashen i tagliatellestrimlor. Lägg dom i ett durkslag och häll över kokande vatten. Strö över riven ost och granera med citron.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar