måndag 18 juni 2012

LÄCKRA LAXEN.

Det finns ingen godare fisk än just lax, och det bästa är att du kan laga den på en massa olika sätt. Jag bara älskar ugnsbakad lax, kall-/varmrökt lax, gravad lax numnum.

Astaxantin det rosa pigmentet i lax och skaldjur. En kraftfull antioxidant som ökar fettförbränningen och dämpar inflammatoriska processer i kroppen som kan leda till övervikt.
600 g skinn-& benfri laxfile, 1 tsk salt, 1 krm svartpeppar, arla smör&rapsolja till pensling, 1 dl hasselnötter, 2 1/2 dl vispgrädde, 1/2 st rivet skal och saft av citron, 2 st vitlöksklyftor, 1 dl smakrik riven ost, 2 st squash.

Sätt ugnen på 225 grader. Skär laxen i 4 portionsbitar och salta/peppra. Pensla ovansidan med smör&rapsolja och doppa nötterna. Blanda grädde, citron, vitlök och ost i en ugnssäker form. Lägg sedan i fisken. Grädda i mitten av ugnen i ca 10-15 minuter. Under tiden laxen gräddas så hyvlar du spuashen i tagliatellestrimlor. Lägg dom i ett durkslag och häll över kokande vatten. Strö över riven ost och granera med citron.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar